• Plán na november

    14.11.Duchovná obnova

    19.11.Deň bez fajčenia - Európsky týždeň boja proti drogám

    20.11.Stolnotenisová liga

    Rodičovské stretnutia s učiteľmi

    22.11. Štvrťročná pedagogická rada o14,00

    28.11. o 9,30 Pracovná porada internát

     

  • 29.10.2018 Riaditeľské voľno, 31.10.-2.11.2018 Jesenné prázdniny

  • Účelové cvičenie

    13.9.2018, štvrtok,

  • Začiatok školského roku

    Tešíme sa na Vás 3.9.2018 o 8,00!

    Stretneme sa v škole, nasleduje sv.omša a príhovor p.riaditeľa ... 

  • Sokoliarske vystúpenie

    6.6.2018 lietajúca návšteva z Košíc

  • Z rozprávky do rozprávky

  • Stolnotenisová liga - vyhodnotenie

    Gratulujeme naším žiakom a p.uč. Kacvinskému za krásne 1.(CVČ) a 2.miesto(ŠZŠI sv.K.Hofbauera).

  • Jakuboviansky slávik

    Potešilo nás opätovné pozvanie na túto súťaž, ktorá sa uskutočnila 17. 5. 2018. Táto súťaž neustále naberá na úrovni odbornej jak zo strany žiakov, tak aj pedagógov. V tomto školskom roku sme získali tri ceny. Martin Kukurica sa v 1.kategórii moderné piesne umiestnil na 1. mieste. Taktiež v 1. kategórii rómske piesne sa na 2. mieste umiestnila žiačka Vanesa Hangurbadžová. V kategórii starších žiakov sa v speve moderných piesní na 2. mieste umiestnila žiačka Kristína Porčogošová. Odmenou pre nich boli hodnotné ceny, ktoré si zaslúžili za vytrvalú prípravu na túto súťaž a prípravu na ďalší školský rok.

    PaedDr.A.Živčáková

  • Deň matiek

  • Plavecký výcvik 2018

    Do galérie Plavecký výcvik 2018 boli pridané fotografie.

    Dňa 2.-3.5.2018 sme sa zúčastnili plaveckého výcviku vo Vyšných Ružbachoch. Zdokonalili sme sa v plávaní a niektorí z nás sa prestali bať vody. čľup!

  • Envirodeň

    Do galérie Envirodeň boli pridané fotografie.

    Chceme žiť v krásnom a čistom svete...

  • Gaňov literárny Prešov

    Do galérie Gaňov literárny Prešov boli pridané fotografie.

    GRATULUJEME - krajské kolo GLP

    3.miesto Alexandra Mišalková

    3.miesto Martin Mišalko

    Dňa 26.4.2018 sa v Prešove konala súťažná prehliadka v prednese poézie a prózy pod názvom Gaňov literárny Prešov. Našu školu reprezentovali traja žiaci: Martin Mišalko, Alexandra Mišalková a Erik Hangurbadžo. Recitácia všetkých detí bola na veľmi vysokej úrovni. Uchádzačov o prvé tri miesta v kategórii poézia a próza bolo veľmi veľa a preto to odborná porota mala tento rok veľmi ťažké. Vďaka krásnemu vystupovaniu a veľmi peknej recitácii naši žiaci Alexandra a Martin obsadili tretie miesta vo svojej kategórii. Odniesli si z Prešova pekné ceny v podobe krásnych rozprávkových knižiek. 

  • Prednes poézie a prózy

    Do galérie Prednes poézie a prózy boli pridané fotografie.

  • Práca a relax v internáte

    Do galérie Práca a relax v internáte boli pridané fotografie.

  • Kolega, kamarát, učiteľ, otec...

  • Veľkonočné pečenie

    Keďže sa blížil najväčší cirkevný sviatok, Veľká Noc, označovaný ako aj sviatky jari a oslavy zmŕtvychvstania Ježiša  Krista, rozhodli sme sa na neho pripraviť nielen duchovne, ale aj trošku vyzdobiť priestory našej školy a s dievčatami 6. a 7. ročníka upiecť veľkonočného barančeka na pracovnom vyučovaní. Dievčatá šikovne šľahali, miešali cesto, ktoré potom vyliali do vopred pripravených foriem barančeka a zajačika. Po dopečení sme nedočkavo čakali, kedy baranček vychladne a budeme sa môcť presvedčiť, či naše pekárske zručnosti za niečo stoja. Keď sme odkryli formy veľmi sme sa potešili. Všetko bolo tak, ako malo byť. Čerešničkou na torte bolo ocukrovať barančeka, zajaca a uviazať im farebné stužky okolo krku. Chvíľu sme sa na nich pozerali, ale neodolali sme a barančeka sme ochutnali. Bol naozaj fantastický a to vďaka šikovným dievčatám.

    Mgr. Michaela Faltičková

  • Najkrajšie veľkonočné vajíčko

    Tak ako minulý, tak aj tento rok sme vyhlásili súťaž o najkrajšie veľkonočné vajíčko, kraslicu našej školy. Do súťaže sa mohli zapojiť všetci žiaci, ktorí vlastnoručne ozdobili veľkonočné vajíčko, vyrobili kraslicu akoukoľvek technikou. Pri vajíčkach sa hodnotila originalita, fantázia, farebnosť a obtiažnosť prevedenia. Všetky vajíčka, ktoré sa zapojili do súťaže boli krásne a originálne. Bolo veľmi ťažké vybrať len tri, ktoré boli odmenené. Nakoniec sa to podarilo a odmenené boli vajíčka týchto žiakov: 

    1. Adam Hangurbadžo
    2. Filip Kukurica
    3. Stanka Hangurbadžová

     Srdečne im blahoželáme a tešíme sa na nové nápady budúcu Veľkú Noc.

    Mgr. Michaela Faltičková

  • Vo Veľkej Lomnici

  • Prednes poézie a prózy

    Pri príležitosti mesiaca kníh, sme v našej škole uskutočnili súťaž v prednese poézie a prózy pod vedením p.uč. Faltičkovej. Súťaž sa konala 26.3. 2018. Zúčastnilo sa jej 15 žiakov z celej našej školy, ktorí nám predniesli svoj text, či to bola próza alebo poézia. Zo všetkých prednášajúcich mala porota vybrať troch najlepších, ktorí svoj talent v prednese ukážu v Prešove na prehliadke pod názvom Gaňov literárny Prešov. Po ťažkom rozhodovaní porota rozhodla takto:

           1.miesto ERIK HANGURBADŽO (poézia – M.Rúfus, Tieň) 

           2.miesto ALEXANDRA MIŠALKOVÁ ( próza – Z. Balog, Slimák na colnej prehliadke)

           3.miesto MARTIN MIŠALKO (poézia – J.Barillová, Nečakaná návšteva)   

    Výhercom srdečne blahoželáme a pevne veríme, že nás budú úspešne reprezentovať v Prešove.

    Mgr. Michaela Faltičková

  • Deň vody 22.3.


    22. marca 2018 sme pri príležitosti Svetového dňa vody sledovali na štvrtej vyučovacej hodine dokument s názvom Voda – zázrak prírody. Našim cieľom bolo upriamiť pozornosť žiakov na vodu, ktorá je pre život na Zemi nenahraditeľná. Úlohou žiakov, rozdelených do skupín bolo pozorne počúvať a zapisovať počuté slová do pripravenej tajničky. Zo zakrúžkovaných písmen mali jednotlivé skupiny poskladať slovné spojenie Voda, zázrak prírody. To sa podarilo Marekovi Hangurbadžovi z 1. skupiny. Víťazom sa nakoniec stala 5. skupina, ktorá správne napísala 42 zo 47 počutých slov. Blahoželáme!

strana:

Kontakt

  • Špeciálna základná škola internátna sv.Klementa Hofbauera
    Kláštorná 2, 065 03 Podolínec
  • +421 52 43 912 57